ادیان پیشا تاریخ No Further a Mystery

Wiki Article

طراحی وتولید توسط ایران سامانه طراحی وتولید توسط ایران سامانه

عناوین کل اخبار استان ها شهروند خبرنگار گروه شهروند خبرنگار

ادیان ماقبل تاریخ، مجموعه‌ای از مدارک و اکتشافات ثبت شده از اعمال، تفکرات و رویدادهای دینی بشر را از آغاز پیدایش انسانیان تا شروع عصر باستان، ارائه می‌دهد، با وجود اینکه دوره ماقبل تاریخ عاری از هرگونه اسناد و متون مکتوب است و آثار دینی به جا مانده از آن همگی غیر مکتوب هستند و همچنین بر پایه نظریه‌ها و فرضیه‌هایی از منابع غیر مستقیم مثل یافته‌های پربحث و جدل باستان‌شناسی استوار هستند لذا تاریخ و رخدادشناسی ادیان به شکلی جدی از زمان اختراع خط یعنی حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های شرق نزدیک آغاز می‌گردد.

پورمحمدی می‌افزاید که حتی در کتیبه‌های تخت‌جمشید و الواح دوران باستان هم حجاب وجود داشته، منتها به شکل امروز نبوده است. امروز به دلیل سلطه مدرنیته و پست‌مدرن است که اخلاقیات از بین رفته وگرنه در خود غرب هم بی‌حجابی و بدحجابی به شکل کنونی وجود نداشت نمونه آن را در فیلم‌های دهه‌های گذشته در اروپا ببینیم.

مى‏دانیم مهمترین سرمایه یك جامعه اعتماد متقابل و اطمینان عمومى است، و مهمترین چیزى كه این سرمایه را به نابودى مى‏كشاند دروغ و خیانت و تقلب است، و یك دلیل عمده بر اهمیت فوق العاده راستگویى و ترك دروغ در تعلیمات اسلامى همین موضوع است.

یکی از این موارد مهم غافلگیری دشمن است که در این راستا عنصر خدعه و نیرنگ می تواند وسیله خوبی باشد. در وصایای رسول(ص)به علی(ع)آمده است:« ای علی سه چیز است که دروغ بر آنها نیکوست: خدعه و نیرنگ در جنگ – وعده به همسر و اصلاح میان مردم»(۲۷)

دیرینه‌شناسان پیوستگی خاصی را بین این تمدن more info و تمدن بین‌النهرین و مصر یافته‌اند؛ به گونه‌ای که می‌گویند گستره‌ای از تمدن در جنوب وجود داشته که از هند تا مصر را در بر می‌گرفته است.

آیات و روایات بسیاری در زمینه زشتی دروغ سخن می گویند و آیات تکان دهنده ای حتی دروغگ را در ردیف کافران و منکران آیات الهی می شمارند.

تعاریف غربی جدید از ادیان اصلی که از تعریف کلاسیک نشأت می‌گیرند، اغلب «مسیحیت» را بسط می‌دهند و جائین گرایی، سیک گرایی و دین زرتشت و آیین بهائی را حذف می‌کنند.

پیامبر اکرم(ص) فرمودند:« هر کس سوگندی به خدا یاد کند که به اندازه بال پشه ای دروغ در آن باشد نقطه ای سیاه در قلبش پدید می آید و تا روز قیامت باقی می ماند»

ک. م. «هندوئیسم»، ترجمه ع. پاشایی، تهران، فکر روز، ۱۳۷۵٫ ص ۵۳-۵۵؛ بهار، مهرداد، «ادیان آسیایی»، تهران، نشر چشمه، ۱۳۵۷٫ ص ۱۶-۲۰٫

۵- ر. ک. شاتوک، سیبل، «آیین هندو»، ترجمه محمدرضا بدیعی، تهران، امیرکبیر، ۱۳۸۰ص ۳۲-۳۳؛ سن.

خدایانی مانند آشور و سین هنوز تا قرن چهارم میلادی در آشور مورد پرستش قرار می‌گرفتند. در قرن سوم میلادی، دین بومی میانرودان دیگری شکوفا شد، به نام مانویت، که شامل عناصری از مسیحیت، یهودیت، بودیسم و زرتشت و همچنین عناصر محلی میانرودان بود.[۹] منابع[ویرایش]

نخستین دین آسمانی، دین توحیدی بوده و مردم در ابتدا موحد بوده اند، ولی به تدریج در اثر عوامل مختلفی هم چون جاه طلبی برخی از مقام پرستان و هوس بازی بعضی هوا پرستان، ادیان شرک آمیز به وجود آمده است.

Report this wiki page